Discussion:
ShellExecute - Internet Explorer - Windows Vista/Win7
(too old to reply)
DelphiLover
2010-02-23 19:52:16 UTC
Permalink
Raw Message
Hi.

I'm trying to run a ShellExecute command from a delphi 2010
application.
ErrorValue := ShellExecute(Handle, 'open',
pchar(settings.SystemRootPath + 'html\index.htm'), nil, nil,
SW_SHOWNORMAL);//SW_MAXIMIZE);

I have an autorun application running on a CD and it triggers a html
page on the CD when a button is pressed.

- On XP this all works fine.
- On vista, internet explorer fires, and then it closes itself at
once. If I'm running the the autorun application "as administrator" it
all works fine
- On windows 7 the browser is fired, but navigation it stopped.
Nothing happens. Again, if I run the application "as administrator" it
works fine.

What kind of security crap is triggered here, and how can I get around
it?

Thanx in advance,

Fritjolf
DelphiLover
2010-03-01 07:37:18 UTC
Permalink
Raw Message
Post by DelphiLover
Hi.
I'm trying to run a ShellExecute command from a delphi 2010
application.
ErrorValue := ShellExecute(Handle, 'open',
pchar(settings.SystemRootPath + 'html\index.htm'), nil, nil,
SW_SHOWNORMAL);//SW_MAXIMIZE);
I have an autorun application running on a CD and it triggers a html
page on the CD when a button is pressed.
- On XP this all works fine.
- On vista, internet explorer fires, and then it closes itself at
once. If I'm running the the autorun application "as administrator" it
all works fine
- On windows 7 the browser is fired, but navigation it stopped.
Nothing happens. Again, if I run the application "as administrator" it
works fine.
What kind of security crap is triggered here, and how can I get around
it?
Thanx in advance,
Fritjolf
Solved it...

Loading...